Yalın bir hâl... Yalnızlık



İlk duyduğumuzda tekbaşınalık gibi algılanan bu söz, aslında dokuz harflik bir kelimeden çok daha fazlası...

Bazen aranılan, bazen kabullenilen, bazen de mücadelesi verilendir. Bazılarımızın hayatına henüz hiç uğramasa da bazılarımız için  doğmayan vuslat, sılaya olan hasrettir.

Bekleyiştir kimi zaman yalnızlık... sabır elbisesine sarılı, çaresizlikle bezeli, dua rengine boyalı

O bize ham olarak gelir ama biz onu kendi değer ve doğrularımızla yoğurup o şekilde dahil ederiz dünyamıza. Hepimiz farklı bir isimle çağırsakta aslında özünde ne olduğunu iyi biliriz.

Yalnızlık, hissedilen bir ıssızlık halini aldığında güçleşir. Doldurmadıkça derinleşir kalabalığın içinde bile tenhada bırakır insanı

Bazende aranılandır demistik ya, evet onlar için hayatın temposu içerisinde bir fırsat olarak çıkıyor karşımıza, o cok sevdigimiz kitaptan bir kaç sayfa daha veya henüz tamamlayamadığımız tabloyu bitirebilme, yada kendinle başbaşa biraz kafa dinleme gibi daha birçok şey için zaman anlamına geliyor.

Sözün özü "Kendinizi, kendinizle zaman geçirmeyi yalnızlık sanmayacağınız şekilde yetiştirin" diyor yazar.
Bu yüzden kendimizi yalnızlığın o koca boşluğuna bırakıp hislerimizi ele geçirmesini izlemek yerine, kendimizle doldurabilmek lazım boşlukları
Sağlık sıhhat ve mutlulukla kalmanız dileğiyle...

Yorumlar

  1. Kendinizi kendinizle zaman gecirmenin yalnizlik olmayacağını düsunmek gercekten çok guzel,insan cogu zaman kendiyle vakit geçirmeyi unutuyor,gun icinde kimlerle birlikte olduğunu zannedip aslinda ne kadar yalniz oldugunun farkina varamadan geciriyor zamani.Bu pandemi donemi kendi kendimizi keşfetme ve içimizdeki benle arkadaş olma firsati verdi bize.Bir çırpida okudugum,tadı damagımda kalan yazilarinizdan biri daha.Ilgiyle takip ediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hayatın temposundan unutuyoruz kendimizi erteliyoruz. çok doğru "içimizdeki benle arkadaş olmak, kendini keşfetme fırsatı", çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. İnsanların yüreğinin bulut gibi olduğunu düşünürüm . Dört çeşit bulut olduğunu ogrendigimde ( sürrüs,kümülüs,starüs,nimbüs) ve bunların görevleri etkilemişti beni. Aynı gökyüzünde dört farklı zirve nokta olayı yaşatan bu bulutlar görevleri bitince usulca çekiliyor bir diğeri geliyor. Döngü bitmiyor . İnsanlarında sadece hep mutlu ve ya hep yalnız olması imkansız tek duyguyu yaşamak basit olurdu. Acıyı, tatlıyı, güzeli hatta yalnızlığı bile tatmak isterim kikendimi bulayım. Sanırım dediklerinin hepsini kendi capimda yaşadım da . Her geçen yıl kalbim öğreniyor ve biraz daha büyüyor....
    Bu yazının devamını olmasını dilerim 🎀 akışı mükemmeldi. Ama bitmemiş gibi güzel son bekliyorum sanırım ✨💫🌠

    YanıtlaSil
  3. Yalnızlık bütün hesaplaşmalardan gönüllü ya da mecburen vazgeçme hali bence, kendine kalma kendinle kalma. kalemine sağlık çok derin olmuş yine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "bütün hesaplaşmalardan vazgeçme hâli..."aynen çok doğru. Çok teşekkür ederim

      Sil
  4. Kalemine yüreğine sağlık. Yalnızlık ancak böyle güzel tarif edilebilirdi..
    Yalnızlığın en kötüsü seni anlamayanların arasında kalmaktır. Mevlana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve işte o yalnızlık önce tenhalaştırır üzer sonra olgunlaştırır. Cok teşekkür ederim

      Sil
  5. Yalniz kalmaya, aslinda kendimle basbasa kalmaya öyle çok muhtacim ki... yalnızlık kimine göre felaket kimine göre nimet. Nasıl anlamlandirdigina bağlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef yalnızlığı her zaman kendi ihtiyacımıza göre dönüştürme şansımız olamayabiliyor. Ama zihnimizi bu durumu olumlu hale çevirmek için desteklemek ve kendimize zaman ayırmak için fırsat yaratmak faydalı olacaktır :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yaralar iyileşmez, susmayı öğrenir...

Duygusal gezgin

Sakin bir İstanbul sabahı