Aynı yolun farklı yolcuları

 



İnsan hayatı boyunca bir yolda yürür misali ilerlermiş. Yol, üzerindeki nereye nasıl gider bilmez ama yolcular türlü şekillerde yürürlermiş. 

Mesela uçurtmaya benzetirim bazı insanların yaşam yolculuğunu, dağlardan taşlardan bağımsız, engebeden habersiz, dümeni rüzgara teslim etmişçesine rotasız, renklerle bezeli bir ruhun bedene sığmayan hali tavrı vardır onlarda.

Sözleri kanatlıdır ve güzergahı bilinmez bir macera için her an hazırdır... Bazen ruhunuza dokunan bir kelam olur, bazen de hüznünüze biraz daha hüzün katar, bazen zamanın akmadığı kasvetli anlarda tebessüm olur, bazen de hayatınıza hiç uğramamışçasına görmezden gelir.

Bu sözleri kanatlı, öfkesi savruk, zamanı anlık yaşayan insanlar, tüm dünya onların ardında kalmışçasına ufuktadırlar hep... Sıkıntılar, kaygılar, keşkeler uzaktan seyreder bu uçurtmaların yolculuğunu. Onlar bazen yanınızda en yakınınızda gibi gelir ama aslında çok uzaktadırlar, Bazen de gözden kayboldu sanarsınız ama aslında mesafelerin mesafe koyamayacağı kadar yakınınızdadırlar.

Sanırım bu insanlar için tanımlama ve cümleler yeterli gelemeyebiliyor. Belkide onları hislerimiz aracılığıyla tanımak, anlamak gerekiyor.

Her insanın kendi yürüyüş biçimiyle sürdürdüğü bu yaşam yolculuğunda onların hayatımıza kattığı renk ve güzel anlar için teşekkür edip hepimizin birbirimizi olduğu gibi kabul ettiği bir yolculukta sağlık sıhhat ve mutlulukla kalmanız dileğiyle...

Yorumlar

  1. Cümleler bitmeden duygularımızı da katmaliyiz ki birbirimizi anlamak için . 💐
    Çok sağlıklı bir zihniyetle yazıyorsunuz 🎀😘

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim eline emeğine yugine kalemine devamını bekliyoruz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yaralar iyileşmez, susmayı öğrenir...

Duygusal gezgin

Sakin bir İstanbul sabahı